Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Как да избирате тежести за дъмбели

Spread the love

Тренировката е ключов компонент на здравословния начин на живот.

43932 1 510x487 1
Стойки за тежеси

С всички болести и здравословни усложнения, които ни срещат в резултат на лошия ни избор, тренировките ще ви помогнат да влезем във форма и да запазим много от тези болести на разстояние. Когато тренирате във фитнес зала, вие не се интересувате от това кой купува фитнес уредите, кой осигурява тежести за дъмбели, кой е предпочел кростренажор вместо бягаща пътека и т.н.

Когато обаче имате домашен фитнес салон, тогава може много по-отговорно да избирате фитнес екипировката си. Например ако обичате да тренирате с дъмбели можете да сами да изберете готови модели, или да си направите сами конфигурации от лост за дъмбели и тежести за дъмбели.

Една категория в онлайн сайт за дъмбели, гири, за тежести и стойки, съдържа цялата гама с продукти, които можете да изберете за вашите тренировки.  Има разлика дали пазарувате за фитнес салон или за себе си. За фитнес салона трябва да осигурите тежести за всички категории трениращи. Тоест от най-лески дъмбели и гири, до най-тежките. В този смисъл, можете да закупите регулируемо оборудване; лост за дъмбели и различни по тегло тежести за дъмбели, които самите трениращи да модифицират по време на работата си в салона.

Когато обаче избирате гири и дъмбели за себе си, можете да си купите такива с тежести, които са в диапазона на вашите тренировки. Не е нужно да купувате много тежести за дъмбели, а само няколко, които да сменяте по време на вашите тренировки. Всяка покупка трябва да е съобразена с целите ви и да ви улеснява в тренировките, а не да се чудите откъде да започнете и коя тежест да ползвате. За тази цел се прави програма за тренировки, която се следва до получаване на най-добрите резултати. 

Тежести за дъмбели цени

12700 510x510 1
Стойки за тежести

Има различни видове дъмбели. Някои са готови  продукти, които са с фиксирано тегло и са на определена цена според това от какъв материал са направени. Има дъмбели, които се продават в комплект с лост и те се продават с няколко тежести, така че да осигурят възможност за промяна на тренировките от по-леки към по-тежки тежести в бъдещ план. 

Вие сами избирате какъв модел да изберете. Ако се затруднявате можете да се консултирате със специалист, който да ви помогне какви дъмбели да си купите, или да си купите лост с няколко вида дъмбели като тежести, за да можете да го модифицирате така както желаете.

В този смисъл, цените на дъмбелите варират, защото различните фирми имат различен подход при производството и продажбата на крайния продукт. Вие като хора, които сте заинтригувани от темата, можете да направите пазаруване на базата на вашите нужди и след консултацията с експерта, така че да изберете най-подходящия уред, на цена съобразена с вашия личен бюджет. 

Ако закупите няколко тежести за дъмбели е добре да има къде да ги съхранявате, за да може пространството където тренирате да е добре подредено. Тогава можете да си купите стойка или поставка, за която също може да отделите известна сума, но тя ще постави ред на мястото ви за фитнес.